Rondreizen West-Canada

Published Sep 18, 21
5 min read

Zien En Gaan: De 10 Mooiste Plekken In Canada

Veel voorkomende bomen zijn: berk, beuk, ceder, den, eik, esdoorn, levensboom, spar en zwepenboom . Tot de fauna behoren baribal, bizon, eland, grizzly, ijsbeer, kariboe, poema, vos en wapiti. Canada is een parlementaire monarchie binnen het Britse Gemenebest met aan het hoofd koningin Elizabeth II. De hoofdstad is Ottawa met 1.

Tips voor een vakantie in Canada.   WereldreizigersclubNaar Canada in de winter? 7 dingen die je sowieso wilt doen! WeAreTravellers


De monarchie is toegetreden tot de VN (op 9 november 1945) en de Organisatie van Amerikaanse Staten. De politiek speelt zich af in twee politieke partijen: de Liberal Party of Canada (LPC) en de Reform Party (RP). Canada is geen eenheidsstaat te noemen. Het land bestaat uit een verzameling naties met verschillende karakters die in redelijke harmonie naast elkaar bestaan.

Deze dag is uitgeroepen tot nationale feestdag in het jaar 1867, toen Canada opgericht werd. Verreweg de belangrijkste economische en culturele invloeden komen van over de grens. De goedgezinde, maar overmachtige en gigantische buurman, de Verenigde Staten, speelt een dominerende rol in alle aspecten van het dagelijks leven van Canada – en deze invloed zal alleen nog maar toenemen door het vrijhandelsakkoord dat aan het einde van de jaren tachtig met de VS werd gesloten.

Vakantie Canada   Camper- & Autoreizen op maat   TravelworldDoets Deep Desires Haida Gwaii in West Canada Doets Reizen


Het overige gedeelte werkt in de industriesector (25%) en in de landbouw (3%). De belangrijkste inkomstenbronnen voor Canada zijn goud, koper, lood, kaliumcarbonaat, molybdeen, nikkel en zink. Canada is een multicultureel land in de ware zin van het woord. Een lappendeken van volkeren die voor 96% uit immigranten en voor slechts 4% uit de oorspronkelijke bevolking bestaat.

Zo is er een grote Chinese minderheid. De oorspronkelijke bevolking bestaat uit 3 hoofdgroepen: de Indianen, de Inuit en de Métis, de mensen geboren uit een Indiaanse – Europese verbintenis. Canada is officieel tweetalig: Engels en Frans. Quebec is een uitzondering, hier is alleen Frans de officiële taal. In Nunavut wordt naast Engels ook Inukitut gesproken.

Canada Vakantie Prijs

Canada   Alle tips, reviews en reizen vind je op NoordAmerika.nlVakantie Canada? De mooiste Canada reizen van » ANWB


De Europeanen brachten onbekende ziektes met zich mee. Men schat dat in een periode van 200 jaar 95% van de oorspronkelijke bevolking hierdoor het leven liet. Vervolgens verloren zij hun macht en land aan de blanken, werden vele tradities verboden en werd men teruggedrongen in reservaten. Hoewel de Indiaanse bevolking nog steeds een gedepriveerde minderheid is en er nog veel grote problemen zijn, is er ook veel bereikt.

Er is een sterke hernieuwde belangstelling van de mensen in hun eigen cultuur. Pow-wow feesten, bijna vergeten tradities en spiritualiteit herleven, waardoor ook zelfrespect en trots terugkomen. Toerisme is een snel groeiende bron van inkomsten (Vancouver). heeft geen officiële godsdienst en zo’n 13% van de Canadezen heeft al helemaal geen godsdienst.

Dit zijn vooral de Canadezen van Franse afkomst. Er zijn ook grote groepen van Protestanten. Andere godsdiensten als het Jodendom, Boeddhisme en de Islam komen ook voor in Canada. De hebben veel weg van onze feestdagen. 1 januari – nieuwjaarsdag13 april – Goede vrijdag16 april – Paasmaandag21 mei – Victoria Day1 juli – Canada Day6 augustus – Bank Holiday3 september – Labor Day2.

De Canadese munt is de Canadese Dollar. Er zijn munten van 5, 10, 25 en 50 cent en 1 en 2 Dollar. Bankbiljetten zijn er van 1, 2 ,5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1. 000 Dollar. Voor elke euro ontvangt u 1,60 Canadese Dollars (maart 2003). U kunt travellers cheques (American Express of Thomas Cook) en/of contant geld mee nemen.

De cheques of het geld kunt u wisselen bij een Canadese bank, open van 10. 00 tot 16. 00 uur van maandag tot vrijdag. Op enkele plaatsen zijn deze ook op zaterdag beperkt open. De euro wordt nog niet overal geaccepteerd, wél kunt u deze inwisselen ter plaatse. Met je bank- of giromaatpas met het Maestro/Cirrus-logo kun je bij de meeste geldautomaten in het land geld opnemen.

Vakantie Canada - Boek Nu

Daarnaast staan er op veel plaatsen geldautomaten waar u met uw creditcard geld kunt opnemen (pincode!). Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas.

Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen. Houdt u er rekening mee dat de meeste artikelen geprijsd staan exclusief tax. U moet er dus gemiddeld zo’n 7% bijtellen. De makkelijkste manier om snel grote afstanden te overbruggen is per vliegtuig.

In het hoogseizoen, vooral in juli en augustus, kunnen tal van vluchten totaal volgeboekt zijn (Yoho National Park). Toeristen met meer tijd worden aangeraden om de trein te nemen. De transcontinentale reis met VIA Rail van Halifax naar Vancouver is een van de mooiste treinritten die men op deze wereld kan maken, maar het is wel aan te bevelen om de vier dagen en drie nachten durende trip in etappes te ondernemen.

Het reizen per trein is net zo duur als per vliegtuig, maar wanneer u genoeg tijd hebt, kies dan voor de trein, aangezien u dan optimaal van het landschap kunt genieten. Verder kunt u de meeste plaatsen in Canada bereiken met een comfortabele bus. Verschillende kleinere maatschappijen verzorgen het vervoer in de regio’s, terwijl Greyhound de verbindingen tussen de grote steden voor z’n rekening neemt.

More from Huizen, Vakantie

Navigation

Home

Latest Posts

Rondreizen West-Canada

Published Sep 18, 21
5 min read